I'm just beautiful me ! ~_^

I'm just beautiful me ! ~_^

Friday, 3 February 2012

karangan 6 delima !







Arakian , pada suatu masa dahulu terdapat sebuah institut pendidikan yg diberi nama SKBS . kedudukannya di ( 30os , 80oE ) serta mengalami iklim panas dan lembab sepanjang tahun . Dalam institut ini terdapt golongan cerdik pandai di mana mereka ini telah ditempatkan di suatu tempat yang istimewa iaitu di blok B yg digelar 6Delima .
Kerajaan ini telah dipimpin oleh Hokage Chai Rasenggan ataupun sir Aaron Chal dan ditadbir dengan sueccessfulnye oleh Faris Hazim serta pembantunya Maharani Nurhanis Nabila PENAC Persatuan Penulis Nasional yg sekian lama dipimpin oleh Mohamad Ammal telah meyakinkan sifu kami untuk melantik beliau selaku setiausaha perosak dunia . Ah Long yg bernama Wan Muhammad Isra Nuaim dalam kerajaan ini telah membuatkan seluruh penghuni 6 Delima merasa resah pada setiap purnama kerana beliau begitu rakus mengutip wang rakyat . Tiada kompromi lagi . Kecerian kerajaan ini disertakan dengan senyuman Zinnirah dan Qamarina . Mereka senyum bab bidadari yang sesat . Shahirah merupakan penuntut yg lemah lembut . Namun begitu , apabila dia mengamuk , secara automatik dia akan berubah menjadi "undertaker" !
"Sole , sole .. solele" nyanyian Ecah yg jelas tak akan mampu mengekalkan kemarau dibumi SKBS ini . Ibarat maggie dan perencah , itulah peremumpamaan yg sesuai bagi Mimie dan Amalia . Makan bersama2 , pi toilet bersama2 , buat kecoh dalam kelas pun bersama2 senang semuanya yg depa buat semua sama2lah . Depa nieh sekali tengok macam adik beradik . Tapi bila tengok kali kedua , haha , sah bukan ! Ramai juga kaum Adam yg cuba mentackel mereka , tapi malangnya hati mereka tidak tertarik kepada hamba2 Allah itu . ^^
Farah merupakan orang penting bagi menyinari kerajaan ini . Keputusannnya untuk bekerja sambilan dengan uniten menyebabkan dia terpilih untuk menerangi seluruh kerajaan ini dengan memetik suis lampu dan kipas sepanjang hari . 
Sampai sekarang kami masih tak dapat kesan lagi apa penyakit yang menyerang Syabil . Asal waktu belajar je , dia mengantuk . Asal mengantuk je , waktu belajar . Pelikkan ? Di dalam kerajaan ini juga terdapat seorang rakyat Pakistan yg sesat datangnya dari bumi manapun tak tahu lah . Dia dikenali dengan nama Arif . Lain pula dengan naseb si Munirah nieh , time maths ade je perkara yg tak kena kat dia . Nonsense !
Wani dan Jiha pula merupakan penuntut yg paling cute dan peramah bagi kerajaan ini . Ramai kaum Adam yg cuba mentackel hati mereka . Tetapi sayang .. Umpama kambing gurun menanduk bukit kerana hati mereka telah pun di tackel . hehe ^^
Kring !! Akhirnya loceng telah berbunyi menandakan masa pulang telah tiba. Dengan ini Penulis ingin mengistiharkan bahawa tamatlah sudah ceritera ini ! tapi sebelum tuh kami tinggalkan dengan beberapa rangkap pantun !
study hard tak berhenti2 , 
sebagai bekalan UPSR nanti , 
kalau ketawa kecoh sekali ,
Aniq and the gang nama diberi .


kalau ada sumur di ladang ,
boleyh kami menumpang mandi ,
kalaw ada umur yg panjang ,
kami buat stament macam nieh lagi .


pecah kaca ,
pecah gelas , 
lepas baca ,
like dan komen kat status !


diharap ini gurauan semata2 ,
6 Delima sentiasa berjaya ,
Menjadi harapan bangsa dan negara .

sekian , terima kaseh , bubbye ! ^^

memori tercipta walau hanya seketika !

hyep ! lame kan mimie xberblogger nieh ! *aceh!
memang lama lah ~ kan mimie dah naek pangkat ! korang taw kan ? hee~ (pangkat lah sengat! wek!)
hehe ! hari nieh bertarikh 3 February 2012 , last day mimie dekat SMKAI !
huaa ! sangat sedey ok ~ even baru sebulan mimie kat smai tuh , TAPI ! banyak giler memory mimie dengan diorang ! huu~ sangad sedey biler nak tinggalkan kawan2 . lagi2 nak tinggalkan my sayang dua orang nieh , JIEHA and WANIE ! haha .
dyorang sampai xbagilah mimie nak pi MRSM ! ouh . baru mimie teringat . mimie lupe pulak nak gtaw kat korang yg sebenarnya , mimie dapat MRSM TRANSKRIAN ! *alah.dekat ngan umah je pun!
mimie happy and bersyukur kepada Allah !
parents mimie punyalah happy gila3 ! inikan dyorang yg happy , kalaw mimie? lagilah!
ok2 . dah citer an pasai dapat MRSM uh , and now smbung balek citer yg jieha n wanie uh!
ok . dyorang nieh setiap hari kate "mimie naper ang nak pi? janganlah pi!ish . "
mimie xtaw nak cakap pe? actually , mimie sedey sangad biler dyorang cakap camtuh ! tapi mimie xnak tengok dyorang sedey , mimie pun xnak sedey2 , mimie hanya mampu gelak je!
mimie bersyukur gile3 dapat kawan baek macam dyorang nieh !
selalu ada disisi mimie , time mimie susah , senang !
haha . hari nieh dyorang happy + sedey !
nak taw ark sebab aper dyorang happy ? sebab mimie belanja dyorang 2ringgit ! bukan sorang 2ringgit aww! mimie bagi 2ringgit dyorang guna pi beli bihun sup ! haha ! xD
and now , mimie xboleyh terima hakikat yg mimie TERpaksa tinggalkan dyorang ! sedey giler3 ! ><
tadi pun before balek mimie ase nak peluk dyorang , tapi apakan daya , nnti orang kater kiteorang nieh LESS or GILA ! haha ^^
tapi before balek tuh , ade satu adegan yg melawakkan ! haha . nak taw benda apa ?
tadi before balek , mimie saja lah eksyen2 tendang pintu , sebnarnya , xtendang pun . then besalah an , biler tendang pindu kaki of coz keluar . pastuh ader dua orang abng nieh , dye nampak . meh~ malu3 !
abang tuh kata "betoi ka xbudak nieh?" mimie , wanie ngan jieha punyalah gelak sampai pecah perut ! hadoi . lawak3 !
macam2 memori tercipta . walau hanya sebulan ! ITULAH PERSAHABATAN ! ~:')


Tuesday, 10 January 2012

citer tentang tahun 2012 ( januari )



oush ! seriously lamer giler mimie xbuka blog mimie nieh !
lebih kurang sebulan lah ..
haha XD ape lah dah jadi kan ? huu~
besalah dah naek sekolah menengah nieh , sebok lah sket ..
penat .. paling kuat pun mimie online facebook mimie je !
haha XD ADA AKU KESAH ?
okay , sekarang mimie nak ceritekan aper perasaan mimie biler naek sekolah menengah ..
first mimie happy , bored , xexcited ..
mimie dapat sekolah SMK Raja Permaisuri Bainun , Ipoh ..
tapi mimie xpergi .. bukan sebab aper ..
tapi parents suruh tunggu MRSM ..
insyaAllah mimie boleyh dapat ! doa2kan lah untuk mimie !
sekarang sementara tunggu MRSM , mimie study dekat SMK Alang Iskandar dulu !
best lah jugak ! tapi SKBS lagi best ! 
mimie masok 1 Rancangan Khas ! best aww ! ~ 
mimie dapat jadi penolong ketua kelas .. huu~
best ? entah lah ..
sebab ketua kelas mimie tuh .. SENGAL and SOMBONG sikit !
susah lahh !
actually , mimie nak jadi pengawas lorh .. 
k lah , sampai sini je erk ? apepun azam mimie tahun nieh ialah ::
LUPAKAN KISAH LALU .. MULAKAN SEMUANYA DENGAN SEMANGAT YANG TINGGI .. FOKUSKAN UNTUK PELAJARAN .. NAK JADI ANAK YANG SOLEHAH , TAAT PADA KEDUA IBUBAPA , HIDUP BERDIKARI , NAK SENTIASA HAPPY DAN SELALU SENYUM , MENJADI LEBIH BERDISIPLIN DAN PALING PENTING .. NAK BELAJAR BERSUNGGUH-SUNGGUH UNTUK CAPAI CITA2 !!